FINNCOLD SULATUSJÄRJESTELMÄT

Finncold - sulatushuone

Kometos Oy toimittaa järjestelmät kaikkien pakastettujen elintarvikkeiden tehokkaaseen ja kontrolloituun sulatukseen. Sulatuslaitteistot soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi liha-, kala- ja siipikarjatuotteiden sulattamiseen.

Kometos Oy on toimittanut sulatushuoneita, -kaappeja ja -moduleita asiakkailleen jo yli 20 vuoden ajan. Sulatusjärjestelmät asennetaan kokonaistoimituksena asiakkaan tiloihin. Järjestelmät on suunniteltu ja valmistettu varmistamaan korkealuokkaisen, energiatehokkaan lopputuloksen, sekä mahdollisimman pienen hävikin.

 

FINNCOLD SULATUSJÄRJESTELMÄN EDUT

1. LAAJA SOVELTUVUUS
Finncold –sulatusteknologia soveltuu pakastettujen elintarvikkeiden kontrolloituun sulatukseen.

2. KORKEALAATUINEN SULATUSPROSESSI
Logiikkaohjatussa Finncold sulatusteknologiassa käytetään hyväksi lämpöä, ohjattua ilmavirtaa, kylmätekniikkaa ja kosteutta. Lopputuloksena on korkealaatuinen tuote minimihävikein.

3. NOPEA JA KONTROLLOITU SULATUSPROSESSI
Kometoksen kehittämä sulatusohjelma mahdollistaa nopean ja kontrolloidun sulatusprosessin. Prosessia ohjataan lämpötila-antureiden avulla.

4. TESTATTU SULATUSMENETELMÄ
Finncold –sulatusmenetelmässä käytetään korkealaatuisia komponentteja ja ne testataan tehtaallamme laatujärjestelmän mukaisesti.

5. HYGIEENINEN SULATUSPROSESSI
Finncold –sulatusmenetelmässä käytetään hyväksi vain sisäilmaa. Lisäksi huoneet ja kontit rakennetaan elintarvikkeille hyväksytyistä kosteudenkestävistä ja helposti puhdistettavista ST-elementeistä, jolloin hygieenisyys voidaan taata sulatuksen aikana.

6. VARASTOINTIMAHDOLLISUUS
Sulatusprosessin jälkeen Finncold-sulatusmenetelmä siirtyy automaattisesti varastointitilaan pitäen elintarvikkeet halutussa lämpötilassa. Lisäksi ajastetun sulatusohjelman avulla voidaan sulatusprosessi aloittaa haluttuna aikana.

7. MONIPUOLISUUS
Finncold –tuotteet voidaan toteuttaa huoneratkaisuna tai konttina tuotantolaitoksen ulkopuolelle. Lisäksi on mahdollista toteuttaa asiakkaan olemassa oleviin tiloihin sulatuskoneikkoratkaisu. Huoneratkaisu voidaan toteuttaa myös läpiajettavana versiona.

 

SULATUSJÄRJESTELMIEN TOIMINTA

FINNCOLD pakastettujen elintarvikkeiden sulatusjärjestelmien toiminta perustuu logiikkaohjattuun / hallittuun sulatusprosessiin, jossa prosessin lämpötilaa, ilmanvirtausta ja kosteutta säädetään lämpötila-antureiden avulla (tuotteen pinta-/sisälämpötila sekä huonelämpötila) ja kosteusanturin avulla. Ilmanvirtausta ohjataan taajuusmuuttajakäyttöisillä EC-puhaltimilla.

Sulatusjärjestelmät on myös varustettu kylmälaitteistolla, jolloin niitä voidaan pitää varastointitilana (max. 48 tuntia), kun tavoitelämpötila tuotteelle on saavutettu. Varastointilämpötila = tavoitelämpötila, kunnes ohjelma lopetetaan.

Kylmälaitteisto mahdollistaa myös ajastetun sulatustoiminnan (max. 48 tuntia). Tuotteet voidaan laittaa etukäteen huoneeseen ja määrittää sulatusprosessin alkamisajankohta. Tällöin huone toimii kylmävarastona (max -6 °C), kunnes sulatusprosessi käynnistyy ajastuksen mukaisesti.