07 / 02 / 22

Kamchatka on lähentynyt Eurooppaa, elintarviketeollisuus kehittyy Kometos Oy:n avulla

  • Uutiset
  • Finmodules - laitokset

Kamchatkan niemimaa sijaitsee Venäjän itäosassa Ohotanmeren, Beringinmeren ja Tyynenmeren välissä. Niemimaan pituus on noin 1.200 kilometriä, levein kohta 560 kilometriä ja pinta-ala on noin 370.000 neliökilometriä eli vähän enemmän kuin Suomen. Etäisyys Kauhajoelta Kamchatkaan on noin 8.400 kilometriä. Alueen tärkein elinkeino on kalastus. Alueen teollisuus on keskittynyt metsä-, puusepän-, kaivos- ja elintarviketeollisuuteen. Kaivosteollisuus tuottaa kivihiiltä, rautaa, kultaa ja kuparia. Lisäksi harjoitetaan ravunpyyntiä, nauta- ja siipikarjanhoitoa ja porotaloutta sekä turkistarhausta ja –metsästystä.

Kometos on allekirjoittanut sopimuksen Tymlatsky Rybokombinat LLC:n kanssa T501.9 mallisen -poroteurastamon toimittamisesta. Modulirakenteisen teurastamon rakentaminen Kamchatkan pohjoisosaan on suunniteltu valmistuvan elokuussa 2022. Teurastamon teurastuskapasiteetti on n. 600 tn / kausi.

Ensimmäisessä vaiheessa Tymlatsky Rybokombinat suunnittelee tuotteidensa jakelua Venäjällä. Uuden teurastamotoiminnan kehittyessä he tutkivat aktiivisesti kysyntää ulkomaisilla markkinoilla, myös Euroopassa. Kaikki Kometos -laitteet täyttävät Euroopan Unionin elintarvikeyrityksille asettamat vaatimukset. Kometos myös auttaa aktiivisesti yhteistyökumppaniensa vientitoimitusten järjestämisessä. Tähän sisältyy asiantuntijoiden kouluttaminen EU-standardien mukaiseen työskentelyyn, ostajaverkoston kehittäminen Skandinaviassa, joka on maailman suurin porolihatuotteiden markkina-alue, sekä konsultointituki ensimmäisissä vientikaupoissa.