02 / 03 / 21

Spiran-annostelija tuo kustannustehokkuutta Domretorin elintarviketuotantoon

  • Referenssit
  • Finntray - järjestelmät

Kauhavalainen Domretor Oy on korkealaatuisten elintarvikkeiden ja puolivalmisteiden sopimusvalmistaja. Yrityksen toimenkuvaan kuuluu tuotekehitys, valmistus, pakkaaminen ja logistiikka.

Korkealuokkaisten raaka-aineiden ja rautaisen ammattitaidon ohella tehokkaat, toimivat ja turvalliset tuotantolinjat varmistavat Domretorin valmistamien elintarvikkeiden kustannustehokkuuden, laadun ja valmistumisen sovitussa aikataulussa. Domretor toimii itsenäisenä elintarvikeyrityksenä Atria Suomen alla.

Räätälöinti ja laitekehitys testiajojen perusteella

Domretor hankki Kometoksen toimittaman Spiran vaaka-annostelijan loppuvuodesta 2020.

Kometoksen tilavuus- ja vaakaperusteiset Spiran-annostelijat ovat ihanteellinen ratkaisu elintarviketeollisuuden komponenttiannosteluun silloin, kun annostarkkuus, nopeus, helpot tuotevaihdot ja monipuolinen ohjattavuus ovat tuotannon ehdottomia edellytyksiä. 2-päinen vaaka-annostelija tekee minuutissa jopa 30 (250 gr.) annosta asiakkaan rasioihin. Logiikkana annostelijassa käytetään Siemensin S-7 tekniikkaa.

Domretorin laiteinvestoinnin taustalla oli tarve lisätä annostelukapasiteettia, keventää työntekijöiden kuormitusta sekä parantaa annostelun hygieenisyyttä. Lisäksi hankinnalla haettiin tuotantoon kustannustehokkuutta.

Joustavaksi yhteistyön Kometoksen kanssa tekee mahdollisuus tutustua eri tyyppisten annostelijoiden soveltuvuuteen sekä koeajaa asiakkaan omia tuotteita Kometoksen tuotantotiloissa ennen päätöksen tekoa.

- Pääsimme testaamaan annostelijaa Kometoksen tiloihin useampaan kertaan omalla tuotteella. Näiden testien pohjalta laite räätälöitiin Domretorille sopivaksi, Domretorin toimitusjohtaja Pekka Honkaranta kertoo.

Paras hinta-/laatusuhde

Pekka Honkarannan mukaan elintarviketeollisuuden laitehankinnoissa korostuu aina myös tuotantokatkojen minimointi. Tämä tarkoittaa sitä, että uusienkin laitteiden tulee heti alusta saakka toimia kuten on ajateltukin.

- Kometoksen kanssa asennus sujui hyvin vieden yhden työpäivän. Annostelijan käyttö lähti heti toivotusti käyntiin ja sujuu rutiininomaisesti, kertoo Honkaranta.

Paikallisuuden ja sujuvan testauksen lisäksi Kometos -yhteistyössä tekivät vaikutuksen nopeat ja mutkattomat ratkaisut, tuotteen räätälöinti ja hyvä palvelu.

- Kometoksen tarjoama ratkaisu oli myös hinta-laatusuhteeltaan paras, lisää Honkaranta.

Tuotetestausta myös videon välityksellä

Yleensä nopeimmat ratkaisut tuotteiden annosteluun löytyvätkin silloin, kun asiakas pääsee itse testaamaan tuotteitaan Kometoksen tiloihin. Mikäli tämä ei ole mahdollista, yritys voi lähettää tuotteet Kometokselle koeajettaviksi annostelijoihin.

- Meillä on elintarviketeollisuuden vaatimat kylmätilat elintarvikkeiden säilytykseen ja voimme videoida testit asiakkaalle, tuotepäällikkö Tuomas Paloviita Kometokselta kertoo.

Kometos toimittaa Spiran-annostelijoiden yhteyteen myös rasianpurkajat, allasvaununostimet ja kääntölaitteet, kuljettimet, nesteannostelijat, tarkistusvaa'at, metallinpaljastimet sekä Tecnovac-rasiakalvosuljentakoneet.

Tutustu Finntray -tuoteryhmään tästä!

 

24 / 02 / 21

Pitkälle automatisoitu valmisruoka-annostelu tuo taloudellista tehokkuutta

  • Uutiset
  • Finntray - järjestelmät

Kometos Oy toimittaa valmisruoan valmistuslinjan Valkoinen Puu Food Factory:lle, joka laajentaa Kauhajoella toimintaansa valmisruuan valmistukseen valmislasagne -tuotteilla. Linjassa on Kometoksen perinteisten annostelulaitteiden ja automatiikan lisäksi myös tehokasta robottitekniikkaa, toimitukseen sisältyy myös pakkaus- ja suljentalaitteet.

Kometos toimittaa samalla myös jäähdytys-, kylmä- ja pakastusjärjestelmät Aron Teollisuuskeskus Oy:lle, joka rakentaa toimitilat uudelle valmisruokatehtaalle. Samassa kiinteistössä on nyt valmistuvan tilan lisäksi jo entuudestaan elintarviketeollisuuden toimijoita leipomon ja Kometos Oy:n testitilan muodossa.

06 / 11 / 20

Kometoksen Spiran vaaka-annostelija Domretorille

  • Uutiset
  • Finntray - järjestelmät

Kometoksen tilavuus- tai vaakaperusteiset Spiran -annostelijat ovat ihanteellinen ratkaisu elintarviketeollisuuden komponenttiannosteluun, kun annostarkkuus, nopeus, helpot tuotevaihdot sekä monipuolinen ohjattavuus ovat ehdottomia edellytyksiä. Domretor Oy haki investoinnillaan ennen kaikkea kustannustehokkuutta tuotantoonsa, yrityksen toimitusjohtaja Åsa Alanko kertoo.

Tuomas Paloviita Kometokselta kertoo, että Kometos Oy pystyy tarjoamaan asiakkailleen mahdollisuuden koeajaa tuotteitaan Kometoksen tiloissa olevilla annostelijoilla. "Asiakas voi lähettää tuotteensa meille testattavaksi. Meillä on elintarviketeollisuuden vaatimat kylmätilat elintarvikkeiden säilytykseen sekä tietysti laitteet niiden koeajamiseen. Voimme joko videoida testit, tai mikä parasta; asiakas voi itse olla paikalla, kun testaamme heidän tuotettaan. Tällöin löydämme nopeasti oikean ratkaisun kunkin tuotteen annosteluun."

Spiran annostelijoiden yhteyteen Kometoksella on valmiudet toimittaa myös rasianpurkajat, allasvaununostimet ja kääntölaitteet, kuljettimet, nesteannostelijat, tarkistusvaa'at, metallinpaljastimet sekä Tecnovac rasiakalvosuljentakoneet.

 

Kuva otettu Kometoksen testitilassa toimituksen FAT-testien jälkeen.