31 / 01 / 22

Kometos on toimittanut Nesteelle neljä pesuhallia pääkaupunkiseudulle

  • Referenssit
  • Finmodules - autopesulat

Pilottihankkeesta lähtenyt yhteistyö Nesteen kanssa on poikinut Kometokselle jo neljä autopesuhallihanketta pääkaupunkiseudulle.

Nesteen asemaverkosto muodostuu lähes 800 Express- ja palveluasemasta ympäri Suomen. Liikenneasemien palvelusta huolehtivat paikalliset kauppiaat ja yrittäjät, joista osa pyörittää ohessa myös autopesuliiketoimintaa.

Nesteen omassa operoinnissa Suomessa on vain miehittämättömiä asemia. Palvelujen automatisointi on kirjattu myös Nesteen Marketing & Services -liiketoimintayksikön strategiaan.

– Autopesulaliiketoiminnan kasvattaminen on luontevinta olemassa olevilla asemilla, joita operoimme itse. Miehittämättömän mittarikentän ja polttoainemyynnin oheen sopii miehittämätön autopesu, kertoo Nesteen pesuhalliliiketoiminnasta Suomessa vastaava Petteri Kämpjärvi.

Pilottihankkeen kautta alkuun

Yhteistyö alkoi vuonna 2019, jolloin Kometos toteutti Nesteelle pilottina pesuhallin Espoon Karakallioon.

- Sekä Kometoksen referenssikohteet että Karakallion pilottihanke antoivat yrityksestä positiivisen kuvan, ja yhteistyötä jatkettiin. Tuote on hyvä, ja Kometos pystyy tarjoamaan hallitoimituksista kilpailukykyisen hinnan, Nesteen pesuhallien rakennuttamisesta vastaava Rami Pohtila kertoo.

Pitkäikäinen ja kestävä pesuhallirakenne

Kometoksen käyttämä sandwitch-elementti on kehitetty alun perin elintarviketeknologian käyttöön. Kometoksen toimitusjohtaja Raimo Niemen mukaan autopesuhallien olosuhteet ovatkin saman tyyppiset kuin elintarviketeollisuudessa.

– Korkea kosteusprosentti sekä suuret lämpötilaerot ulko- ja sisäpuolella rasittavat rakennetta. Kometoksen kehittämä kondensoimaton ja vettymätön seinä- ja kattorakenne sekä ruostumaton teräsrakenne mahdollistavat pesuhalleihin kestävän ja pitkäikäisen integroidun moduulirakenteen, Niemi lupaa. 

Kometoksen korkea esivalmistusprosentti

Kometoksen autopesukonsepti koostuu yhdestä kolmeen pesumoduulista sekä tekniikkatilasta.

Kapasiteetiltaan 6 autoa tunnissa pesevän FMA-Standard 14:n ydin on miehittämätön pesuhallikokonaisuus, jossa yhdistyy turvallisuus, hyvä pesutulos ja käytettävyysaste sekä vuodenaikojen mukaan muuttuvat ohjelmat. Laitteet toimivat itsenäisesti ja materiaalivalinnoissa on minimoitu ylläpito- ja huoltotarpeet. 

Valmistus, varustelu sekä prosessilinjojen koeajo tehdään Kometoksen tehtaalla Kauhajoella.

– Vastasimme itse perustuksista ja tuotteet ovat olleet asennusta vaille käyttövalmiita saapuessaan meille. Kokonaisuudessaan pesuhallitoimitus perustustöineen kesti kolmisen kuukautta, Pohtila kertoo.

Muutoksia hallien teknisiin ratkaisuihin ei Nesteen toimesta ole tehty. Hallien ulkoinen ilme on toteutettu Neste-brändin mukaisesti.

Luotettava, korkealaatuinen ja toimitusvarma

Pohtilan ja Kämpjärven mukaan Kometoksen materiaalit ovat laadukkaita, ja suunnitteluratkaisut pitkälle mietittyjä.

- Kaikesta näkee, että Kometoksella on pitkä kokemus hallitoimituksista, sanoo Kämpjärvi.

- Hallit toimitettiin täsmällisesti sovitun aikataulun mukaisesti, joten töiden yhteensovittaminen sujui vaivattomasti, jatkaa Pohtila.

Toimivilla, pitkäaikaisilla yhteistyökumppanuuksilla on Nesteelle iso merkitys.  

- Tulevaisuus on vielä auki, mutta Kometos on varteenotettava vaihtoehto myös tulevien vuosien pesuhallitoimituksille, Kämpjärvi toteaa.

Tutustu Finmodules FMA -tuoteryhmään tästä!

 

 

 

 

 

19 / 05 / 21

Pesukadun käyttöikä, siirrettävyys sekä ympäristöystävällisyys tärkeitä ominaisuuksia

  • Uutiset
  • Finmodules - autopesulat

Kometos ja ruotsalainen Volvo Bil ovat solmineet toimitussopimuksen pesukadun toimituksesta Göteborgiin. Kometoksen pesukadun käyttöikä ja siirrettävyys olivat ratkaisevia ominaisuuksia Volvo Bil:n valitessa toimittajaa. Pesukatu varustetaan uudella pesukatutekniikalla eli tuplakuljetinmatoilla, joka tekee sen käytöstä erittäin käyttäjäystävällisen, myös sähköautot on huomioitu.

- Pitkän käyttöiän lisäksi ympäristöystävällisyyteen on kiinnitetty huomiota ilmanvaihto ja -kuivauslaitteistolla, jossa ilman kuivausprosessissa syntyvä lämpö käytetään hyväksi pesukadun lämmityksessä. Myös vedenkierrätyslaitteisto kuuluu pesukadun järjestelmään, kertoo myyntipäällikkö Risto Salo Kometokselta.

Volvo Bil:n mukaan pesukadulla tullaan pesemään yli 100.000 autoa vuodessa. Pesukatu valmistuu marraskuussa 2021.

 

10 / 04 / 21

Satakunnan Osuuskauppa laajentaa uudelle liiketoiminta-alueelle

  • Uutiset
  • Finmodules - autopesulat

Kometos rakentaa Satakunnan Osuuskaupalle ABC Carwash autopesulan Ulvilan Sahamäkeen. Pesula valmistuu S-marketin, ABC polttoainejakamon sekä Hesburger Drive-in -ravintolan yhteyteen syksyllä 2021.

- Rakennettava ABC Carwash on Satakunnan Osuuskaupan ensimmäinen autopesula. Olemme saaneet useita toiveita laajentaa palveluitamme myös autonpesuihin.  ABC mittarikentän ja ABC Carwashin yhteyteen tuodaan myös ravintolapalvelut drive-in kaistoineen, toimialajohtaja Pekka Kakko kertoo.

Ulvilaan tuleva autopesula noudattaa tuttua Kometoksen tuoteformaattia; rakennamme autopesumoduulimme teräsrakenteisen RST-rungon päälle. Integroimme runkoon myös pesukoneen ajokiskot ja lattiaritilät, sekä seinä- ja kattoelementit, minkä ansiosta sekä huolto että puhdistus ovat vaivattomia, kertoo myyntipäällikkö Risto Salo.

Kuva: Standart 14 -autopesula, joka toimitettu aiemmin Isokyröön.

13 / 10 / 20

Länsirannikolle lisää autonpesuvoimaa

  • Uutiset
  • Finmodules - autopesulat

Kometos on sopinut uuden autopesulan toimittamisesta Raumalle. Ensimmäiset autot uudessa pesulassa pestään vuoden 2021 alkupuolella.

Kometoksella on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus modulirakenteisten autopesuloiden rakentamisesta ja yritys on ollut osaltaan mukana siinä kehityksessä, että Suomen keskimääräinen autonpesuvolyymi on kasvanut lähes kaksinkertaiseksi viime vuosina. Aiemmin pesukertoja oli vuodessa keskimäärin 3,6 / auto, tällä hetkellä ko. luku on n. 6 pesukertaa / auto.

ABC Prisma Linnainmaa Tampere, autopesukatu v. 2019.

 

09 / 06 / 20

Lisää autonpesuvolyymia Helsinkiin

  • Uutiset
  • Finmodules - autopesulat

Ruoholahteen sijoittuvan pesukadun ja kolmen (3) IP-hallin moduulit lastattiin eilen tehtaallamme Kauhajoella. Viime yön aikana moduulit on nostettu paikoilleen ja asennus pääsee alkamaan.

« Previous 5