10 / 04 / 21

Satakunnan Osuuskauppa laajentaa uudelle liiketoiminta-alueelle

  • Uutiset
  • Finmodules - autopesulat

Kometos rakentaa Satakunnan Osuuskaupalle ABC Carwash autopesulan Ulvilan Sahamäkeen. Pesula valmistuu S-marketin, ABC polttoainejakamon sekä Hesburger Drive-in -ravintolan yhteyteen syksyllä 2021.

- Rakennettava ABC Carwash on Satakunnan Osuuskaupan ensimmäinen autopesula. Olemme saaneet useita toiveita laajentaa palveluitamme myös autonpesuihin.  ABC mittarikentän ja ABC Carwashin yhteyteen tuodaan myös ravintolapalvelut drive-in kaistoineen, toimialajohtaja Pekka Kakko kertoo.

Ulvilaan tuleva autopesula noudattaa tuttua Kometoksen tuoteformaattia; rakennamme autopesumoduulimme teräsrakenteisen RST-rungon päälle. Integroimme runkoon myös pesukoneen ajokiskot ja lattiaritilät, sekä seinä- ja kattoelementit, minkä ansiosta sekä huolto että puhdistus ovat vaivattomia, kertoo myyntipäällikkö Risto Salo.

Kuva: Standart 14 -autopesula, joka toimitettu aiemmin Isokyröön.

10 / 03 / 21

Kometoksen huoltopalvelut lähemmäksi asiakasta; kokonaistaloudellisesti järkevää

  • Uutiset
  • Kaikki

Kometos ja ranskalainen Facomia Sarl ovat solmineet yhteistyösopimuksen Ranskaan toimitettavien koneiden ja laitteiden huollosta. Sopimus on voimassa toistaiseksi ja kattaa aluksi kesällä asiakkaalle toimitettavan liikkuvan teurastamon huollot.

’’Asiakkaamme arvostavat lähellä olevaa paikallista huoltopalvelua. Tämä on osa strategiaamme tämänhetkiselle tilanteelle mm. matkustusrajoitusten aiheuttamien epävarmuuksien minimoimiseksi. Nyt solmittu sopimus vahvistaa Kometoksen asemaa Länsi-Euroopan alueella. Koulutamme Facomian henkilökunnan Ranskassa samalla, kun annamme käyttöönottokoulutuksen asiakkaillemme. Facomia on sitoutunut olemaan lähtövalmiudessa, jos tarvitsemme myös muuta apua nopeasti. Kometos operoi ympäri maapallon ja vastaavia yhteistyösopimuksia tehdään tulevaisuudessakin varmistamaan nopeat huoltopalvelut asiakkaille’’, myyntipäällikkö Risto Salo Kometokselta kertoo.

Vuonna 1975 perustettu Facomia Sarl on Ranskan vanhin teurastamolaitteiden valmistaja, erikoistuen lampaiden, sikojen ja nautojen teurastusvälineiden valmistukseen.

24 / 02 / 21

Pitkälle automatisoitu valmisruoka-annostelu tuo taloudellista tehokkuutta

  • Uutiset
  • Finntray - järjestelmät

Kometos Oy toimittaa valmisruoan valmistuslinjan Valkoinen Puu Food Factory:lle, joka laajentaa Kauhajoella toimintaansa valmisruuan valmistukseen valmislasagne -tuotteilla. Linjassa on Kometoksen perinteisten annostelulaitteiden ja automatiikan lisäksi myös tehokasta robottitekniikkaa, toimitukseen sisältyy myös pakkaus- ja suljentalaitteet.

Kometos toimittaa samalla myös jäähdytys-, kylmä- ja pakastusjärjestelmät Aron Teollisuuskeskus Oy:lle, joka rakentaa toimitilat uudelle valmisruokatehtaalle. Samassa kiinteistössä on nyt valmistuvan tilan lisäksi jo entuudestaan elintarviketeollisuuden toimijoita leipomon ja Kometos Oy:n testitilan muodossa.

15 / 01 / 21

Kometos Oy toimittaa lihakarjan mobileteurastamon Ranskaan

  • Uutiset
  • Finmodules - laitokset

Kometos Oy on sopinut kolme ajoneuvoyhdistelmää kattavan liikkuvan teurastamokokonaisuuden toimittamisesta ranskalaiselle Le Boeuf Ethique SAS yritykselle.

Kometos on toimittanut useita liikkuvia teurastamoita. Ranskaan toimitettavan teurastamon tarkoituksena on tarjota lihakarjankasvattajille eläinten teurastus kotitiloillaan ja siten välttää eläinkuljetusten ja suurten teurastamoiden aiheuttamaa stressiä eläimelle.

’’ Eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen eläimen oma hoitaja taluttaa eläimen autoon kiireettömästi ja varmistaa stressittömyyden. Eettinen eläintenkäsittely -konsepti parantaa eläinten hyvinvointia ja lihan laatua, sekä oikein brändättynä myös kannattavuutta. Toimintamallimme mukaisesti tuotettua ruokaa haluavien ihmisten joukko on suuri ja se kasvaa koko ajan’’, Le Boeuf Ethiquen toimitusjohtaja Emilie Jeannin kertoo.

 

Kuva: Kometoksen aiemmin Ruotsiin toimittama mobileteurastamo, jonka kapasiteetti on 30 eläintä päivässä.
06 / 11 / 20

Kometoksen Spiran vaaka-annostelija Domretorille

  • Uutiset
  • Finntray - järjestelmät

Kometoksen tilavuus- tai vaakaperusteiset Spiran -annostelijat ovat ihanteellinen ratkaisu elintarviketeollisuuden komponenttiannosteluun, kun annostarkkuus, nopeus, helpot tuotevaihdot sekä monipuolinen ohjattavuus ovat ehdottomia edellytyksiä. Domretor Oy haki investoinnillaan ennen kaikkea kustannustehokkuutta tuotantoonsa, yrityksen toimitusjohtaja Åsa Alanko kertoo.

Tuomas Paloviita Kometokselta kertoo, että Kometos Oy pystyy tarjoamaan asiakkailleen mahdollisuuden koeajaa tuotteitaan Kometoksen tiloissa olevilla annostelijoilla. "Asiakas voi lähettää tuotteensa meille testattavaksi. Meillä on elintarviketeollisuuden vaatimat kylmätilat elintarvikkeiden säilytykseen sekä tietysti laitteet niiden koeajamiseen. Voimme joko videoida testit, tai mikä parasta; asiakas voi itse olla paikalla, kun testaamme heidän tuotettaan. Tällöin löydämme nopeasti oikean ratkaisun kunkin tuotteen annosteluun."

Spiran annostelijoiden yhteyteen Kometoksella on valmiudet toimittaa myös rasianpurkajat, allasvaununostimet ja kääntölaitteet, kuljettimet, nesteannostelijat, tarkistusvaa'at, metallinpaljastimet sekä Tecnovac rasiakalvosuljentakoneet.

 

Kuva otettu Kometoksen testitilassa toimituksen FAT-testien jälkeen.

« Previous 5