12 / 10 / 21

Kometos rakentaa teurastamon Botswanan Tsabongiin

  • Uutiset
  • Finmodules - laitokset

Teurastamon perustuksen ja infran rakentaminen on jo aloitettu, teurastusmoduulit toimitetaan Botswanaan maaliskuussa 2022 ja tuotannollisen toiminnan on määrä alkaa syksyllä 2022. Kometoksen osuus kokonaisarvoltaan 14,8 milj. dollarin hankkeessa on varsinaisen teuraslinjan ja teurastustilojen toimittaminen moduuliratkaisuna. "Tsabongissa tullaan teurastamaan noin 50 - 60 nautaa tai 300 pieneläintä päivässä. Hanke helpottaa myös alueen karja-alan kasvua sekä alan kehittymistä modernin teurastamisen suuntaan’’, myyntipäällikkö Risto Salo Kometokselta kertoo.

Teurastamon rakennusprojektin avajaisissa puhunut Presidentti Mokgweetsi Masisin mukaan nykyaikainen teurastamo helpottaa karja- ja riistatuotteiden tuotantoa ja markkinointia sekä lisää maan vientituloja. "Tämä projekti merkitsee Botswanan hallituksen sitoutumista kehityksen jakautumiseen tasaisesti ja tasapainoisesti. Presidentti Masisi toteaa myös, että alueella on useita haasteita, kuten huonot ilmasto-olosuhteet ja kehityksen puute, ja että alue on tunnettu karja-, pien- ja riistanviljelystä, joten teurastamohanke on äärimmäisen tärkeä myös Kgalagadin piirikunnalle.

Kometoksella on yli 30 vuoden kokemus moduulirakenteisten elintarvikelaitosten rakentamisessa.

                                                                                (Kuvituskuva)
19 / 05 / 21

Pesukadun käyttöikä, siirrettävyys sekä ympäristöystävällisyys tärkeitä ominaisuuksia

  • Uutiset
  • Finmodules - autopesulat

Kometos ja ruotsalainen Volvo Bil ovat solmineet toimitussopimuksen pesukadun toimituksesta Göteborgiin. Kometoksen pesukadun käyttöikä ja siirrettävyys olivat ratkaisevia ominaisuuksia Volvo Bil:n valitessa toimittajaa. Pesukatu varustetaan uudella pesukatutekniikalla eli tuplakuljetinmatoilla, joka tekee sen käytöstä erittäin käyttäjäystävällisen, myös sähköautot on huomioitu.

- Pitkän käyttöiän lisäksi ympäristöystävällisyyteen on kiinnitetty huomiota ilmanvaihto ja -kuivauslaitteistolla, jossa ilman kuivausprosessissa syntyvä lämpö käytetään hyväksi pesukadun lämmityksessä. Myös vedenkierrätyslaitteisto kuuluu pesukadun järjestelmään, kertoo myyntipäällikkö Risto Salo Kometokselta.

Volvo Bil:n mukaan pesukadulla tullaan pesemään yli 100.000 autoa vuodessa. Pesukatu valmistuu marraskuussa 2021.

 

26 / 04 / 21

Finnmark Norja kehittää aluetalouttaan

  • Uutiset
  • Finmodules - laitokset

Finnmark Norja, Euroopan pohjoisin alue, kehittää aluetalouttaan ja elintarviketeollisuutta Karasjoella. Karasjok on pinta-alaltaan Norjan toiseksi suurin kunta ja sen asukkaista n. 80 % on saamelaisia ja kunnassa sijaitsee mm. saamelaiskäräjien keskuspaikka.

Karasjokinen yritys  MinBoazu AS investoi Finnmarkin alueen porotalouden kehittämiseen Karasjoen kuntaan nykyaikaisen poroteurastusjärjestelmän, jonka toimittaa Kometos Oy moduuliratkaisuna. Teurastamon kapasiteetti on n. 1.000 teurasta / päivä, laitoksen kapasiteetti yltää enimmillään yli 30.000 teurastuksen kausikapasiteettiin.

”Oli helppo ratkaisu päätyä monen vuoden yhteistyön tuloksena Kometoksen valmistamaan teurastusmoduuliratkaisuun, joka takaa erittäin pitkäikäisen rakenteen ja korkeatasoisen hygienian valmistettaville tuotteille. Teurastamo valmistuu tulevan teurastuskauden alkuun, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Lasse Kvernmo”.

10 / 04 / 21

Satakunnan Osuuskauppa laajentaa uudelle liiketoiminta-alueelle

  • Uutiset
  • Finmodules - autopesulat

Kometos rakentaa Satakunnan Osuuskaupalle ABC Carwash autopesulan Ulvilan Sahamäkeen. Pesula valmistuu S-marketin, ABC polttoainejakamon sekä Hesburger Drive-in -ravintolan yhteyteen syksyllä 2021.

- Rakennettava ABC Carwash on Satakunnan Osuuskaupan ensimmäinen autopesula. Olemme saaneet useita toiveita laajentaa palveluitamme myös autonpesuihin.  ABC mittarikentän ja ABC Carwashin yhteyteen tuodaan myös ravintolapalvelut drive-in kaistoineen, toimialajohtaja Pekka Kakko kertoo.

Ulvilaan tuleva autopesula noudattaa tuttua Kometoksen tuoteformaattia; rakennamme autopesumoduulimme teräsrakenteisen RST-rungon päälle. Integroimme runkoon myös pesukoneen ajokiskot ja lattiaritilät, sekä seinä- ja kattoelementit, minkä ansiosta sekä huolto että puhdistus ovat vaivattomia, kertoo myyntipäällikkö Risto Salo.

Kuva: Standart 14 -autopesula, joka toimitettu aiemmin Isokyröön.

10 / 03 / 21

Kometoksen huoltopalvelut lähemmäksi asiakasta; kokonaistaloudellisesti järkevää

  • Uutiset
  • Kaikki

Kometos ja ranskalainen Facomia Sarl ovat solmineet yhteistyösopimuksen Ranskaan toimitettavien koneiden ja laitteiden huollosta. Sopimus on voimassa toistaiseksi ja kattaa aluksi kesällä asiakkaalle toimitettavan liikkuvan teurastamon huollot.

’’Asiakkaamme arvostavat lähellä olevaa paikallista huoltopalvelua. Tämä on osa strategiaamme tämänhetkiselle tilanteelle mm. matkustusrajoitusten aiheuttamien epävarmuuksien minimoimiseksi. Nyt solmittu sopimus vahvistaa Kometoksen asemaa Länsi-Euroopan alueella. Koulutamme Facomian henkilökunnan Ranskassa samalla, kun annamme käyttöönottokoulutuksen asiakkaillemme. Facomia on sitoutunut olemaan lähtövalmiudessa, jos tarvitsemme myös muuta apua nopeasti. Kometos operoi ympäri maapallon ja vastaavia yhteistyösopimuksia tehdään tulevaisuudessakin varmistamaan nopeat huoltopalvelut asiakkaille’’, myyntipäällikkö Risto Salo Kometokselta kertoo.

Vuonna 1975 perustettu Facomia Sarl on Ranskan vanhin teurastamolaitteiden valmistaja, erikoistuen lampaiden, sikojen ja nautojen teurastusvälineiden valmistukseen.

« Previous 5