FINNCOLD PROSESSILAITTEISTO MTS-24

Tuotenumero 1101012024


Kontrolloitu sulatusprosessi

Kometoksen Finncold sulatus-, pakastus- ja kohmetusjärjestelmät on suunniteltu ja valmistettu uusimpia invertteri- sekä anturi- ja säätötekniikoita hyödyntäen. Mittaamalla sulatettavien tuotteiden sisä- ja ulkolämpötilaa, säätäen lämpötiloja ja kosteutta sekä täysin luonnollista ja lisäaineetonta korkealla nopeudella virtaavaa ilmavirtaa, prosessin tuloksena saadaan minimoitu hävikki (nesteet ja haihtuminen), tasainen tuotteiden laatu ja loppulämpötilat sekä helppokäyttöinen ja miehittämätön prosessi. Näiden seikkojen ansiosta asiakkaidemme tulokset paranevat merkittävästi. Pystymme todistamaan nämä seikat takaisinmaksulaskelmien kautta.

Tekninen informaatio

Koko 7400 x 4400 x 3100 (4500)
Kapasiteetti 24 euro lavaa (14 400 kg) / prosessi
Toiminta-alue

 -20 °C (-18 °C) … +2 °C,
Tuotteet E2-laatikoissa tai rullakossa. Jos tuotteet kartonkilaatikoissa, silloin kerrosten välissä sulatusritilät.

Optimaalinen sulatusprosessi saavutetaan, kun tuotteen lähtölämpötila -20 °C (-18 °C) sekä ajastetussa prosessissa että ns. suorasulatuksessa.

Sulatusaika Vaihtelee tuotteittain / pakkauksittain, suuntaa-antavia aikoja:
-20 °C…- 2 °C                                    8 - 12 h
-20 °C…+ 2 °C                                 12 - 18 h
Jäähdytys Väliaineella toimiva jäähdytys. Tehtaan järjestelmästä saatavana oleva kylmäliuos, esim. NH3, glykoli, Freezium tai vastaava. Liuos tuodaan Kometoksen toimittamalle lämmönvaihtimelle. Koneikoissa 2 kpl jäähdytinlohkoja. Jäähdytysteho: 25 kW. Liuoksen lämpötila tulee olla max: -15 °C. 
Toimitusraja Asiakas toimittaa ja kytkee putkituksen kylmäjärjestelmästään Kometoksen toimittamille venttiileille. Kometos toimittaa tarvittavat venttiilit, lämmönvaihtimet, pumput ja putkitukset lämmönvaihtimelta huoneeseen.
Lämmitys Väliaineella toimiva lämmitys. Tehtaan järjestelmästä saatava lämmin liuos, esim. glykoli, Freezium tai vastaava. Lämpötehon tarve: 90 kW. Liuoksen minimilämpötila: +40 °C.
Toimitusraja Asiakas toimittaa ja kytkee putkituksen kylmä-/lämmitysjärjestelmästään Kometoksen toimittamille venttiileille. Asiakas huolehtii järjestelmän mahdollisesti vaatimasta lisätäytöstä.
Ilmankierto Sisäilman kierrätys EC-puhaltimilla
Välitaso / ilmanohjain Sähkömekaaniset karamoottorit välitason nostamiseen ja laskemiseen
PLC ohjaus Ohjauslogiikka KOMETOS. Operointipaneeli huoneen oven vieressä. Sulatuslaitteisto voidaan liittää asiakkaan Ethernet-tietoverkkoon, jonka kautta Kometoksella on mahdollisuus huoltoyhteyteen.
LIITÄNTÄTIEDOT  
Sähköliitäntä 400 V 63 A/huone
Vesiliitäntä R ½”, 4 bar
Paineilmaliitäntä R ½”, 2,8 bar