Referenssit

Bonus Carnis halusi Finmodules-perheen uutuustuotteen – "Valitsimme Kometoksen helppouden vuoksi"

Bonus Carnis on uusi itäsuomalainen rahtiteurastamoyritys. Yrittäjät tilasivat referenssitilavierailun jälkeen Kometoksen uutuustuotteen, Thomcont-tilateurastamon. Käyttöönotto tapahtui alle viikossa.

Jari Paakkunainen aukaisee helmikuussa 2018 yhteistyökumppaninsa Veli-Pekka Uimosen kanssa rahtiteurastamon Purujärvellä. Yrittäjien valinta oli Kometoksen Thomcont-tilateurastamo, joka on kehitetty palvelemaan pienen kapasiteetin toimintaa.

- Tälle toiminnalle on aivan hirmuinen kysyntä, Bonus Carnis -yrityksen toimitusjohtaja Paakkunainen sanoo.

Tilalliset kuljettavat itse eläimet teurastamolle ja vievät jäähdytetyt ruhot pois. Laitos palvelee vain lihaa suoraan omalta tilaltaan myyviä asiakkaita. Sen päiväkapasiteetti on
6-8 nautaa tai 25-30 lammasta.

Helppous on yrittäjän etu

Finmodules-tuoteperheeseen kuuluva Thomcont-tilateurastamo on moduulirakenteinen elintarvikelaitos. Bonus Carnisin lihankäsittelylaitos koostuu yhdestä moduulista, joka pitää sisällään hygieeniset ja tehokkaat teurastamo- ja ruhonjäähdytystilat. Kokonaisuus on 13,4 metriä pitkä ja 3,2 metriä leveä. Yrittäjät huolehtivat itse sosiaali- ja sivutuotetilojen rakentamisesta.

- Valitsimme Kometoksen juuri helppouden vuoksi. Asiat tulevat yhtenä pakettina ja yhteistyö on sujunut hienosti, Paakkunainen kertoo saumattomasti sujuneesta kumppanuudesta.

Kometos ja Bonus Carnis solmivat sopimuksen lokakuussa 2017 ja toimitus tapahtui jo tammikuussa 2018. Moduulin käyttöönotto sujui alle viikossa.

- Vähällä on päästy. Ilman tätä yhteistyötä olisi mennyt paljon yöunia.


****************

Kotivara pakastaa poronlihansa Kometoksen kontissa – ”Halusimme varman ja tehokkaan ratkaisun”

Kestomakkaroihin ja poronlihatuotteisiin erikoistunut Kotivara Oy tilasi kesän kynnyksellä Kometokselta pakastuskontin. Se oli käyttövalmis elokuun viimeisenä – vain kolme päivää asennuksen aloittamisesta.

Kotivara Oy aloitti poronlihan leikkaustoiminnan ja tarvitsi lisää pakastuskapasiteettiä. Huolellisen vertailun jälkeen yhtiön johto valitsi kumppanikseen yksimielisesti Kometoksen.

- Halusimme varman ja tehokkaan ratkaisun. Poronliha on kallis raaka-aine, joten kumppanin on oltava alansa asiantuntija, perustelee Kotivaran huoltopäällikkö Jukka Orvola.

Kometoksen pakastuskontin muunneltavuus oli Kotivaralle tärkeä valintakriteeri. Yritys ei halunnut sijoittaa kiinteisiin rakenteisiin; kontti on siirreltävissä ja muokattavissa kasvun myötä.

Myös yritysten yhteinen historia painoi vaakakupissa.

- Kometoksen vanhat sulatuskontit toimivat hyvin ja varaosapalvelu pelaa. Mitäs sitä toimivaa kumppanuutta vaihtamaan?

Yhdistetty asiantuntijuus näkyy numeroissa

Toimitusaikataulu oli kiireinen ja ehdoton, sillä poron teurastus ajoittuu lyhyeen sesonkiin lokakuun puoliväliin. Kaikki valmistui Avaimet käteen -palveluna ajallaan ja testikäyttö on varmistanut laitteen toimivuuden.

-  Johto seinään ja koneet päälle. Siinä oli meidän tekeminen, Orvola muistelee toimituksen vaivattomuutta.

Sukunsa 70-vuotista kotivaralaista perinnettä jatkava Jukka Orvola tietää jo nyt tehneensä kannattavan investoinnin. Kometoksen ja Kotivaran yhdistetty asiantuntijuus näkyy euroissa ja kiloissa.

- Suosittelen Kometosta ja teen varmasti heidän kanssaan yhteistyötä jatkossakin.