Autoilevat asiakkaat saavat Vaasan Minimanissa jatkossa myös autonpesupalveluita hypermarketin hankkiessa tontilleen Kometoksen valmistaman moduulirakenteisen autopesulan, jossa on kaksi erillistä pesulinjaa.

Vaasan Minimanin pihassa käy vuodessa reippaasti yli miljoona autoa. Voisi kuvitella, että osa niistä kävisi pesettämässä myös autonsa samalla reissulla, pohti Minimani Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Heikki Tynjälä autovirtaa silmäillessään.

– Kaupan piirissä toimiessa on hyvä pohtia,...

Lue lisää »

Kometoksen toimittama, täysin varusteltu modulaarinen teurastamo ja lihanleikkaamo Meatgard Oy:lle lnkooseen valmistui elokuussa 2018. Kun kaikki työvaiheet karjan vastaanotosta valmiiden lihatuotteiden raakakypsyttämiseen tapahtuu laitoksen tiloissa, tehostuu koko lihanjalostusketjun toiminta.

Uudellamaalla ja Turun seudulla on pitkät perinteet maataloudessa ja karjankasvatuksessa. Alueen lihantuottajien alulle laittamaa Meatgardin teurastamohanketta edelsi monivuotinen selvitystyö, jossa...

Lue lisää »

Vaissin tehtaalla Haapamäellä valmistuu vuosittain 12 miljoonaa mehevän makeaa kaalikäärylettä. Koneellisesti tuetun, osaksi käsityönä syntyvän kaalikääryleen tärkein ja tarkin työvaihe on lehden kypsentäminen, sillä kääryleen käärittävyys on siitä kiinni.

Vaissi on tähän saakka rakentanut pakastustunnelinsa itse. Kuluneen vuoden kesällä pakastuskapasiteettia piti lisätä tuotelisäysten takia kiireisellä aikataululla. Nopea apu tarpeeseen löytyi Kometokselta.

Pakastustunneli on täyttänyt...

Lue lisää »

Kestomakkaroihin ja poronlihatuotteisiin erikoistunut Kotivara Oy tilasi kesän kynnyksellä Kometokselta pakastuskontin. Se oli käyttövalmis elokuun viimeisenä – vain kolme päivää asennuksen aloittamisesta.

Kotivara Oy aloitti poronlihan leikkaustoiminnan ja tarvitsi lisää pakastuskapasiteettiä. Huolellisen vertailun jälkeen yhtiön johto valitsi kumppanikseen yksimielisesti Kometoksen.

- Halusimme varman ja tehokkaan ratkaisun. Poronliha on kallis raaka-aine, joten kumppanin on oltava...

Lue lisää »

Bonus Carnis on uusi itäsuomalainen rahtiteurastamoyritys. Yrittäjät tilasivat referenssitilavierailun jälkeen Kometoksen uutuustuotteen, Thomcont-tilateurastamon. Käyttöönotto tapahtui alle viikossa.

Jari Paakkunainen aukaisee helmikuussa 2018 yhteistyökumppaninsa Veli-Pekka Uimosen kanssa rahtiteurastamon Purujärvellä. Yrittäjien valinta oli Kometoksen Thomcont-tilateurastamo, joka on kehitetty palvelemaan pienen kapasiteetin toimintaa.

- Tälle toiminnalle on aivan hirmuinen kysyntä,...

Lue lisää »